Grove rundstykker

Da jeg sto opp i dag gikk jeg rett ned på kjøkkenet og bakte rundstykker. Og utrolig nok så ble de knall gode! Her kommer oppskriften til dere.. Det er deig nok til 8 rundstykker, men er jo bare å doble deigen så får du flere! =)

Dette trenger du:

25 g gjær
1 ss myk margarin, smeltet
2 dl lunkent vann/melk
1/2 ts salt
2 dl sammalt hvete, grov
ca 3 dl hvetemel

Dette gjør du:

1. Del opp gjæren i en bakebolle.
2. Smelt margarin i en kjele. Ta kjelen til side og tilsett vann/melk (blandingen skal være fingervarm, ca 37 grader).
3. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
4. Rør inn salt og alt det sammalte melet.
5. Tilsett hvetemel og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper bollen.
6. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.

Deretter gjør du:

1. Elt den ferdighevete deigen lett sammen og trill en pølse som deles i åtte like deler.
2. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker og legg dem på bakepapir på en stekeplate.
3. La dem heve under plast til dobbel størrelse.
4. Pensle rundstykkene med vann like før steking.
5. Stek rundstykkene i stekeovnen på 240 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.
6. Avkjøl rundstykkene på rist.

Så er det bare å smelle sammen noe lekkert pålegg og du får et knall godt måltid! =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar