For noen dager siden fikk jeg meg en kjøttkvern.
Og i dag fikk jeg endelig prøvd den.
Hadde noe kalkunkjøtt i fryseren som jeg helt sikkert kunne brukt til noe annet,
men jeg hadde lyst å lage kjøttdeig av det,
for så å lage Chili con carne. Og siden jeg hadde greit med kjøtt (1,6 kg)
kunne jeg like gjerne lage masse Chili con carne og fryse ned,
så har vi middag i flere dager.
Så jeg la kalkunen til tining i natt til i dag,
skjærte den opp i biter i dag tidlig og kvernet den.
Fantastisk!
Og i dag fikk jeg endelig prøvd den.
Hadde noe kalkunkjøtt i fryseren som jeg helt sikkert kunne brukt til noe annet,
men jeg hadde lyst å lage kjøttdeig av det,
for så å lage Chili con carne. Og siden jeg hadde greit med kjøtt (1,6 kg)
kunne jeg like gjerne lage masse Chili con carne og fryse ned,
så har vi middag i flere dager.
Så jeg la kalkunen til tining i natt til i dag,
skjærte den opp i biter i dag tidlig og kvernet den.
Fantastisk!
Fra kalkunfilet til kalkunkjøttdeig =)
Chili Con Carne
4 porsjoner
Du trenger:
400 g kjøttdeig
1 stk finhakket løk
2 båter finhakket hvitløk
1/2 stk finhakket rød chili
2 ss margarin eller olje
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
2 stk rød paprika i biter
1 ts chilipulver
1/2 ts spisskummen
1/2 ts salt
Server gjerne gryteretten med salat og brød.
Jeg 4 doblet oppskriften,
og fikk 6 middager tilsammen,
5 av dem blir fryst ned.
400 g kjøttdeig
1 stk finhakket løk
2 båter finhakket hvitløk
1/2 stk finhakket rød chili
2 ss margarin eller olje
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
2 stk rød paprika i biter
1 ts chilipulver
1/2 ts spisskummen
1/2 ts salt
Du gjør:
1. Brun kjøttdeigen
i 2 omganger sammen med løk,
hvitløk og chili på god varme.
Rør med en
gaffel under stekingen,
slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er
gjennomstekt.
2. Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter.
3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder.
La det koke et par minutter.
Jeg 4 doblet oppskriften,
og fikk 6 middager tilsammen,
5 av dem blir fryst ned.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar