Visste du at...



.. Brokkoli også blir kalt for aspargeskål? Og at den er en nær slektning av blomkålen og aspargesen? Eller at den innholder dobbelt så mye C-vitaminer enn en appelsin?
I tillegg til masse C-vitaminer er den rik på jern, A-vitaminer og mange nyttige antioksidanter! Den kan brukes til alt! Enten du vil kutte den opp i små biter og ha i salat, wok og gratenger eller koke/steke den og ha som tilbehør til både kjøtt og fisk.
I Norge er sesongen for norsk brokkoli fra juni til oktober!!

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 g spiselig matvare
Spiselig-
del
86 %
Vann
90 g
Kj
119
Kcal
28
Protein
3,2 g
Karbo-
hydrat
1,9 g
Fett
0,3 g












Brokkoli er super sunt! Og selv synes jeg det er super godt!
Spis brokkoli!! =D

2 kommentarer:

  1. Hei mitt lille ernæringsleksikon!

    Takk for info! Jeg elsker brokkoli jeg :-) Min favoritt kokegrønnsak til middag...

    håper alt er bra med deg og at det går bra på jobb.

    klem klem

    SvarSlett
  2. Kommer med flere frukt og grønt tips, så følg med! :D

    Elsker brokkoli selv, tror faktisk jeg kunne ha spist det til alt! :D

    Alt bra på jobb vettu! Kjenner jeg bruker litt tid på å komme inn i alt, men regner med at alt er på skinner om ikke så alt for mange dager! :D

    Klem klem

    SvarSlett