.. Brokkoli også blir kalt for aspargeskål? Og at den er en nær slektning av blomkålen og aspargesen? Eller at den innholder dobbelt så mye C-vitaminer enn en appelsin?
I tillegg til masse C-vitaminer er den rik på jern, A-vitaminer og mange nyttige antioksidanter! Den kan brukes til alt! Enten du vil kutte den opp i små biter og ha i salat, wok og gratenger eller koke/steke den og ha som tilbehør til både kjøtt og fisk.
I Norge er sesongen for norsk brokkoli fra juni til oktober!!
Næringstabell
Næringsinnhold i 100 g spiselig matvareSpiselig-
del
del
86 %
Vann
90 g
Kj
119
Kcal
28
Protein
3,2 g
Karbo-
hydrat
hydrat
1,9 g
Fett
0,3 g
Brokkoli er super sunt! Og selv synes jeg det er super godt!
Spis brokkoli!! =D
Hei mitt lille ernæringsleksikon!
SvarSlettTakk for info! Jeg elsker brokkoli jeg :-) Min favoritt kokegrønnsak til middag...
håper alt er bra med deg og at det går bra på jobb.
klem klem
Kommer med flere frukt og grønt tips, så følg med! :D
SvarSlettElsker brokkoli selv, tror faktisk jeg kunne ha spist det til alt! :D
Alt bra på jobb vettu! Kjenner jeg bruker litt tid på å komme inn i alt, men regner med at alt er på skinner om ikke så alt for mange dager! :D
Klem klem